Ναύπλιο

Περιγραφή

Εδώ που ο Μύθος πλέκεται με την ιστορία , εδώ που ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας και μας κάνει περήφανους που γεννηθήκαμε και ζούμε σ'αυτόν τον τόπο. 

Το Ναύπλιον θεωρείται ως μια απο τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Ο Πώλ Μώρεαν στο βιβλίο του " Μεσόγειος θάλασσα των εκπλήξεων " γράφει οτι  το Ναύπλιον απο όλα τα λιμάνια της Ελλάδας είναι το πιο γραφικό ,αφού πρώτα υπήρξε το πιο ένδοξο και το πιο περιζήτητο απ'όλους τους κατακτητές που ήρθαν απο Ανατολή και Δύση.

Αυτή η ιστορική διάσταση φαίνεται απο τα λόγια του Ναυπλιώτη Άγγελου Τερζάκη " στο Ναύπλιον ο χρόνος έχει εξαγιάσει το αίμα και τον θάνατο , τα  μετουσίωσε σε μνημείο της ομορφιάς ,που απαιτεί προετοιμασία ψυχής , μύηση,για να την προσεγγίσεις και ευλαβεια.

Με μια τέτοια ρομαντική και νοσταλγική διάθεση ο περίφημος Γάλλος περιηγητής  Pouqueville, αποχαιρετούσε το Ναύπλιον όταν έλεγε " ήμουν λυπημένος για πρώτη φορά .... και στήλωνα με θλίψη  τα μάτια μου  στην πόλη που φαινόταν οτι μας έφευγε ...... Χαιρετούσα την αρχαία αυτή πολιτεία  , τον πανέμορφο αυτόν τόπο .... τον επίγειο παράδεισο".

Σ'αυτόν το όμορφο τόπο  πρωτοείδε ο θεός Ποσειδώνας, την πανέμορφη κόρη του Δαναού, την Αμυμώνη και την ερωτεύτηκε.

Απ'αυτήν την ένωση της δύναμης της θάλασσας και  της ομορφιάς, γεννήθηκε σε κάποια ακτή της Εύβοιας ο Ναύπλιος, που με την βοήθεια του πατέρα του Ποσειδώνα, έγινε ο πρώτος θαλασσοπόρος στον κόσμο.

Ιστορία

Ανέσεις

Παραλία / Παραλίες

Αξιοθέατα