Τολό

 •  To Toλό είναι ένα όμορφο παραθαλάσιο χωριό που βρέχεται απο την περίφημη Ψιλή Άμμο σε όλο το μήκος του και έχει περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους.Βρίσκεται μόνο 12 χλμ . απο το Ναύπλιο και την καλοκαιρινή περίοδο προσελκύει πολλούς τουρίστες. Οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Το Τολό διαθέτει φυσική ομορφιά και τα τρία νησάκια απέναντί του οι Άγιοι Απόστολοι,η Ρόμβη και το Δασκαλιό, ομορφαίνουν την πανοραμική θέα . Η παραλία του Τολού θεωρείται μια απο τις θερμότερες θάλασσες της Ελλάδος που είναι ιδανική και για χειμερινούς κολυμβητές.

  Κάθε φθινόπωρο διοργανώνεται η Γιορτή της<< Τράτας>> όπου όλοι οι ψαράδες του χωριού ψαρεύουν  ολόφρεσκα ψάρια και αφού τα τηγανίσουν ή τα ψήσουν τα προσφέρουν δωρεάν στούς τουρίστες με μουσική ,γλέντι και ποτό αποχαιρετώντας έτσι σιγά σιγά την καλοκαιρινή σεζόν!Από το Τολό μπορείτε να εξερευνήσετε τα πανέμορφα νησάκια Ύδρα,Σπέτσες και Πόρο και να αναχωρήσετε με τις ωραιότερες αναμνήσεις. 

  Προστάτες του Τολού είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη που η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Τολού  και γιορτάζει στις 21 Μαίου κάθε χρόνο!

  Διαθέτει πολλά τουριστικά μαγαζιά ,ταβέρνες και ξενοδοχεία  και ο περίπατος είναι πολύ ευχάριστος!

  Οι αποστάσεις απο  γύρω χωριά  και τις παραλίες τους είναι :
  Αρχαία Ασίνη -Καστράκι   0,300χλμ.
  Ασίνη - 1χλμ.
  Δρέπανο-Πλάκα - 2χλμ.
  Βιβάρι - 3χλμ.